Evenimente NCP @ UEFISCDI

Sesiune online
''Succes la Orizont!
TWINNING''

24 noiembrie; 10:00-12:30

În data de 24 Noiembrie 2022, în intervalul 10.00-12.30, Unitatea NCP@UEFISCDI organizează o sesiune online de recunoaștere a succesului obținut de România în programul Widening&ERA din Orizont Europa, acțiuni Twinning.

Detalii
Evenimentul este dedicat recunoașterii succesului obținut de proiectele românești în programul Widening&ERA, acțiuni Twinning.
Totodată, evenimentul va oferi prilejul prezentării experienței beneficiarilor români de granturi Twinning, care să conducă la:
- consolidarea cunoașterii comunității științifice din România despre modul în care trebuie  construită o propunere de proiect pentru apelurile Twinning, pornind de la ideea topicului, dezvoltarea ideii de proiect, construirea propunerii și până la etapa de grant semnat;aspecte privind implementarea unui proiect Twinning;
- stimularea cercetătorilor români să aplice la apelurile Twinning 2023.

Ce vom discuta (pe scurt):

• Motivația dezvoltării unei propuneri de proiect Twinning
• Construirea ideii de proiect și a consorțiului Twinning
• Barierele și dificultățile întâmpinate în elaborarea propunerii de proiect Twinning
• Recomandări pentru potențialii aplicanți Twinning
Despre eveniment

Despre eveniment

Sesiunea online dedicată ”TWINNING” face parte din seria de evenimente ”Succes la Orizont!” lansată de Unitatea Punctelor Naționale de Contact din cadrul Unității Executive pentru Finanțarea Învățământului Superior, a Cercetării și Inovării (NCP@UEFISCDI).

Sesiunea online TWINNING (24 noiembrie 2022) va fi susținută de către:

• Prof. univ, Mihai IVANOVICI, Universitatea ”Transilvania”, Brașov
• Dr. Carmen MOLDOVAN, Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Microtehnologie - IMT, Bucureşti
• Dr. Andreea CALCAN, Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Aerospaţială Elie Carafoli" - I.N.C.A.S., Bucureşti
• Prof. univ. Claudia MARȚIS, Universitatea Tehnică, Cluj-Napoca
• Prof. univ. Andrei TERIAN-DAN, Universitatea Lucian Blaga, Sibiu  
• Acad.Prof.univ. Liviu MARȘAVINĂ, Universitatea Politehnica, Timișoara

”TWINNING”, acțiune care promovează excelența și este parte a Destinației 1 - "Improved access to excellence"', a programului Horizon Europe - "Widening Participation and Strengthening the European Research Area (Widening & ERA)'' a prezentat un interes major pentru participanții din țările ”Widening”.  În acest sens, în cadrul apelului dedicat HORIZON-WIDERA-2021-ACCESS-03 au fost transmise 391 propuneri, dintre care au selectate pentru finanțare, 104 proiecte. Care sunt motivele pentru care acest instrument de finanțare a fost atât de accesat de către participanți și cât efort susținut a presupus realizarea parteneriatului și a propunerii de proiect, sunt doar câteva dintre aspectele pe care le vom aborda în cadrul sesiunii noastre online dedicată recunoașterii valorii aduse României de către instituțiile de cercetare din România care au câștigat proiecte Twinning.

Scopul acestei sesiuni online este de a încuraja cercetătorii din România să aplice la apelurile Widening&ERA, în particular la acțiuni Twinning, oferindu-le informații detaliate și practice din partea directorilor de proiecte de acest tip.

La finalul evenimentului va fi organizată o sesiune ”Q&A/Întrebări și răspunsuri” pentru instrumentul de finanțare Twinning.

Înregistrare eveniment

Moderator:
Daniela Dragomir, PhD

Punct Național de Contact (NCP) pentru programul ”Extinderea participării și consolidarea Spațiului European de Cercetare în Orizont Europa” (Widening Participation and Strengthening the European Research Area)

Daniela (NCP pentru Widening&ERA în cadrul UEFISCDI) diseminează informații despre apeluri deschise și viitoare în Widening&ERA, informează despre condițiile de participare în cadrul acestui program, elaborează ghiduri și materiale suport pentru participarea în acțiunile Widening&ERA, sprijină participarea cercetătorilor și organizațiilor în procesul de pregătire a propunerilor de proiecte pentru acest program.

Detaliile evenimentului

În această sesiune online dedicată granturilor Twinning, vom discuta despre:

  • Motivația dezvoltării unei propuneri de proiect Twinning
  • Construirea ideii de proiect și a consorțiului Twinning
  • Barierele și dificultățile întâmpinate în elaborarea propunerii de proiect Twinning
  • Recomandări pentru potențialii aplicanți Twinning

Înregistrare eveniment

Brainmap este platforma UEFISCDI care conecteaza expertiza la nevoi. Accesarea și crearea unui cont sunt gratuite.

Vă mulțumim pentru înscriere!

Veți primi un e-mail cu datele evenimentul de la echipa
NCP@UEFISCDI.
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Vă recomandăm crearea unui cont in platforma Brainmap. Platforma are scopul de a conecta expertiza la nevoie și ușurează comunicarea cu UEFISCDI și comunitatea inovativă din România.

Vă mulțumim pentru înscriere!

Veți primi un e-mail cu datele evenimentul de la echipa
NCP@UEFISCDI.
Oops! Something went wrong while submitting the form.